NIEUWE FAMILIEEEEEE ! - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Sietske Beuten - WaarBenJij.nu NIEUWE FAMILIEEEEEE ! - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Sietske Beuten - WaarBenJij.nu

NIEUWE FAMILIEEEEEE !

Door: Sietske

Blijf op de hoogte en volg Sietske

29 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg

Jieeeps daar verweg!!
Het weer is altijd superslecht als ik hier aar de bib kom om een verslagje te plaatsen maar mn humeur kan niet op!! HEB EEN NIEUWE FAMILIEEEE! Jawel Jawel, en bn superblyyyy!
Het is een blanke vrouw die Jenny het ze heeft in haar huis 7 zwarte gehandicapte kindjes. 2 van hen heeft ze geadopteerd; Antony, hij is mijn oude en heeft geen handicap. Dan Lucky is ook geadopteerd, ik vermoed dat hij 15jr is ofzo en er is iets met zijn benen. Het is een veel te speciale naam die ik niet kon onthouden; maar hij loopt altijd met krukken.Het lijkt precies alsof zijn voete nhange op de grod, alsof hij ze meesleept,mss herkent iemad die ziekte? UHm dan heb je Maizy, zij is 15 en kan niet praten en niet wandelen, eigenlijk niets behalve glimlachen, het is wel zielig om te zien! Nunu is 12 maar superklein voor haar oude, Matat is 9 en groter dan Nunu. Deze 2 laatste meisjes heb ik gee idee wat ze hebben, zou het eens opnieuz moete vragen, maar dan heb je nog Michael, hij is 14 en de laatste ben ik zijn naam vergeten maar hij heeft het Down-Syndroom.
Het was eigenlijk mijn gastmoeder die me heeft voorgesteld aan hen, dus ik ben blij dat ik geen uitvlucht heb moeten zoeken om te veranderen.. :) Gisteren ben ik voor het eerst langsgeweest in haar huis, ze wou mij zien voor ik in haar huis zou wonen. Ze heeft elk jaar 1 Duitse vrijwilliger in haar huis voor 10 dage, maar door Erica weet ze van Afs en wist ze dat ze mij in huis kon nemen. Toen ik gisteren toekwam was alles zeer hartelijk, Heb een goeie babbel gad met Jenny , en ik zou zelfs al dit weekend mogen komen naar haar maar dat is natuurlijk wat vlug. Eerst al het papierwerk, wat waarschijnlijk niet zo lang zal duren, maar verblijf voor het weekend bij een vriendin!
Ik ben er zeker van dat door mijn nieuwe familie mijn ervaring een zeer goeie draai zal geven!

Vorig weekend heb ik doorgebracht in Joburg(sri maar dat is makkelijker gezegd dan Johannesburg, sommigen hier zeggen Jozie:) )
HET WAS GEWELDIG; we zijn met de bus geweest, zo`n 6-7u dacht ik.. dus valt best wel mee! We verbleven bij het zoon van Haley haar gastfamilie, en ze zijn geweldig! De zaterdag toe we toekwamen hebben we een taxi genomen naar hun huis e daara hebben ze ons meegenomen om ontbijt te gaan eten; het was Lekkerr!! Daarna aar Moyo, moeilijk om uit te leggen maar het was mooi :D En dan hebben we het apartheidsmuseum bezocht. En eeuhm, nu weet ik dat ik ervoor niets wist over de apartheid want ik ben superveel dingen teweten gekomen dat ik eigenlijk niet wou weten. Daarna was iedereen beetje depri en hebben we naar een cafetje geweest om het door te slikken, en `s avonds was er een verkleedfeestje op het programma. De zondag was hert beetje relaxed, `s middags naar een grote markt geweest, met allemaal afrikaanse spulletjes en heb 2 prachtige armbandjes gekcoht, al zeg ik het zelf!! Op maandag hebben ze naar de kapper geweest want Celine wou haar haar gedaan hebben voor haar lover kwam de volgende dag. En als laatste nog Constitution Hill gezien, het is de gevangeis waar onder andere Nelson Mandela en Mahatma Ghandi gezete hebben; ook weer verschrikkelijke dingen gehoord. Mar dat hoort bij geschiedenis he!!
Vorige week had ik 3 dagen de jongste klas op mn eentje, het was geweldig, heb mijn eigen activiteiten kunnen doen met hen enzoo!! Ondertussen zijn we in school aan het repeteren voor os concert, de kindjes doen op 2december een concert voor de ouders! Het is superschattig, en ik heb ze het liedje van K3 aangeleerd(alle kleuren), en de leraressen hebben beslist om dat liedje ook in het ocncert te steken. En nog beter nieuws voor K3, de hippie shake doen we ook! Dus als iemand kan laten weten aan K3 dat ze populair zijn bij de Hazelwood kinderen, ik dank je zeer :) ... !
tot gauw, wou eigenlijk foto`s zenden vandaag maar zal er niet geraken met de tijd; wie weet volgende week.. en is het niet volgende week, dan is het nog langer ; LEVE AFRIKAASE TYD Hee!!

Sala Kahle

• 29 Oktober 2009 - 14:36

Lies:

Woehoew, ik ben blij vr je !! Stel het daat nog goed gnootje !
    Dikke kus !!
    xxx

• 29 Oktober 2009 - 18:21

Maïté:

hey!!

cool cool al die dingen. :) ma je weet toch al dat katleen nietmeer bij k3 hoort hé! nu is het josje ipv katleen.
    profiteer nog goe val AL u dagen!!!!!

dikke kussen!

• 31 Oktober 2009 - 20:07

Jolien:

amai, kben blij voor jou dat je een nieuw gastgezin gevonden hebt! jammer van de foto's maar de volgende keer dan;) tzal wel allemaal niet zo leuk zijn om te horen wat er allemaal in afrika is gebeurd en gebeurt...Kheb vandaag op canvas iets gezien van hekserij in afrika, dat ze de kinderen beschuldigen van hekserij aan hun 5 jaar en dan worden ze levend verbrand of hebben ze brandwonden ofzo...twas echt verschrikkelijk...Allemaal door 1 film eigenlijk...daarin wordt getoond hoe de heksen handelen en hoe gemeen ze zijn, en dan op het einde zeggen ze hoe je kan herkennen wie een heks is...Twas echt erg..Hopelijk ontdek je ook veel mooie dingen, maar daar twijfel ik niet aan:) Veel succes nog!!! We miss you in Belgium!!!!(k) <3

• 14 November 2009 - 10:48

Marieke:

hi sisse!!
    super tof dat je een nieuwe familie hebt, maar wat is het adres?

• 14 November 2009 - 13:59

Marjolein:

Hi Siets,
    Ik heb hier een brief klaarliggen om op te sturen, maar zeg mij eens wat is het adres??
    Kus Marjolein

• 15 November 2009 - 11:07

Femke:

Kben blij voor je dat je nu in een nieuw gezin zit. Maar kheb 2 weken geleden ofzo een brief gestuurd naar je oud gezin, hopelijk krijg je hem nog !
    Kmisjee zussie