Njcela ithemba
Door: Sietske
Blijf op de hoogte en volg Sietske
17 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg
Sorry voor het wachten op een blogbericht mr vergeef het me aub..
Deze morgen eeeeeeeeeeeindelik mn nieuw project gestart; noem het njcela ithemba; nieuwe hoop! Ben op mn eentje geweest omdat Cecil vandaag niet kon vrijkrijgen van zn werk. Ik kwam daar toe en beetje onwennig, de mensen hadden niet gezegd dat ik ging komen(HAd er trouwens maandag ook langsgeweest maar dan werkten er andere mensen..) Heb eerst wat bezig geweest met de peuters en de baby; Ooo Zooo Schattig!! Dan vroeg ik aan de auntys, waar zijn de andere kinderen, zegt ze ze zijn naar school. en ik natuurlijk mass geschokt omdat ik kwam voor de oudere om iets met hen te knutselen en te leren, maar dan vertelden ze me dat er een kleine ruimte is vanachter dat hun `schooltje` is.. Kwam daar toe en zag al kindjes tv kijken; Dora :D!! Heb mezelf wat voorgesteld, en verteld dat ik kwam helpen in hun schooltje; ze waren supercontent natuurlijk!! Was eig wel verbaasd dat er een klein schooltje was want Nalini, de baas van die plaats vertelde me dat de kindjes de hele dag niets hebben om bezig te zijn..
Dus ik efkes met die kindjes tv kijken en zij natuurlijk de hele tijd vragen steln aan mij, de helft verstond ek nie omdat zulu was.. Dan heb ik terug wat naar de kleutertjes gewest omdat ik eig mn camera wou gaan uithalen, en de 2 auntys vroegen of ik efkes achter de kindjes wil kijken want ze moesten voor 10mn gaan bidden, dus ik zat daar, luisteren naar al hun gebeden!! Uiteindelijk toch begonnen met beetje les te geven aan de ouderen, had rollen van toiletpapier mee en rood papier, en ze moesten het rood papier scheuren in kleine stukjes en plakken op de toiletrol.. vreesda dat het een tegenvaller ging zijn maar het was een SUCCES. AL DIE KINDJES ZOO ENTHOUSIAST EN ZE GENOTEN ER ZOOOO VAN !! Ze riepen de hele tijd, Aunty Aunty, Glue please please!! Was echt superlief, daarna heb ik de muziek van k3 opgelegd en 5liedjes met hen gedanst..
dan was het ong 12u en moesten ze gaan eten, en dan was ik mijn zak aan het pakken en de ene aunty klopt op mn schouder en zegt dat ik moet komen , zij met een glimlach (Het voelde zo geweldig, zo warm vanbinnen, voelde geaccepteerd!) Kom in hun keuken en krijg een glas fanta en 2 stukjes pizza .. Ik kan het niet omschrijven hoe het voelde; die mensen hebben het zo geapprecieerd wat ik daar deed voor 3u en dat is wat ze me wilden in dank teruggeven, het voelt overformiweldiggoed!!
Kan al niet meer wachten tot de volgende keer; volgende week kan ik jammergenoeg niet gaan want ga gaan helpen in Roselands!!
De voorbije tijd redelijk druk bezig geweest, in mn schooltje alles ng altijd suuuuper!! De laatste heb ik de ochtends veel alleen gestaan in mn klasje, omdat Gail veel dingen te regelen had.. was super dus he vr mij;);)
Heb een australisch meisje ontmoet via via;Sinead .. en heb tamelik veel opgetrokken met haar, gisteren heb ik met haar gastfamilie naar een kleine game reserve geweest en een braai gedaan; en ik en Sinaed zijn blijven slapen in de wildernis, wij waren de enigste in het hele park trouwens; bets wel machtig;D
17 Februari 2010 - 12:45
Schatie:
Super om al te horen ik ben super maar dan ook super trots op jou was iedereen maar azo die liefde dat je geeft voor die kinderen kan ik zelf niet beschrijven ik ben zo trots op je schat niet normaal ik wou datk ik bij je was maar ik weet dat je het best wel red daar je verdient de nobelprijs schat echt xxxxxxxx kzie je supergraag liefje xxxx -
19 Februari 2010 - 18:44
Mama:
Tjonge Sietske.......ongelooflijk wat ik daar allemaal lees !!! Ik kanhet me voorstellen.....al die superervaringen !!! Ben superfier op je dat je zomaar die stappenzet en dat aandurft en het ook doet !
Van op het thuisfront vele dikke knuffels en zoenen en eigenlijk verlangen we al om dit in het echt te doen maar we genieten mee van je ervaringen !!!!!!
dààààààààààààààààààààààààg
je moeke