2 oct - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Sietske Beuten - WaarBenJij.nu 2 oct - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Sietske Beuten - WaarBenJij.nu

2 oct

Door: Sietske

Blijf op de hoogte en volg Sietske

02 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg

de maandag ben ik in een weeshuis gaan werken(Salvation Army), het is meer een `childrens place of safety` maar voor de gemakkelijkheid; weeshuis ( de meeste kinderen daar hebben nog steeds ouders, maar ze komen hen nooit bezoeken.. sommige ouders zijn ook niet meer toegelaten om hun kind te zien, want er is natuurlijk een reden waarom ze daar zitten) Heb smorgens de baby`s vastgehouden en ermee naar buiten gewandeld waar de kleuters waren, en achter dat ik ze de fles had gegeven heb ik met de kleuters gespeeld. Rond 2u wou ik naar Anthony gaan (jongetje van Hazelwood die daar verblijft) maar de andere kinderen zeiden dat hij voor de vakantie bij zn ouders was. Ik was er niet echt heel blij mee om te horen, de reden waarom Anthony daar is omdat zn ouders teveel drinken en niet achter hun kinderen keken) maar ik hoop dat alles goed gaat deze vakantie.. zal het wel horen als ik terug in school ben maandag. De dinsdag ben ik voetbal gaan spelen met de straatkinderen, het is een programma dat de YMCA organiseert, heb ik er eig geen idee van als ik er al iets over verteld heb.. maar ik heb al met hen gespeeld 2 weken geleden en het was zeer tof, in het begin wat raar.. want ik wou met hen praten (aja btw het zijn niet echt kinderen, ze zijn allemaal ouder dan mij, behalve 1 iemand, Bheki, hij is 15)maar wat moet je zeggen tegen straatkinderen.. het was lastig om iets te vinden, dus heb ik mezelf gewoon voorgesteld. En ik zag dat Bheki niet wilde voetballen dus ben ik met hem op de bank gaan zitten, en heb hem dingen gevraagd over zn broers en zussen enzo .. zijn engels was niet zo goed en ik twijfelde eraan of hij soms wel echt mijn vraag verstond, want soms kreeg ik een raar antwoord:D, nu heb ik ondertussen al 3 keer voetbal gespeeld met hen en ze kennen me ondertussen een beetje en iedere keer gaat het beter en beter om met hen te communiceren, 1 van hen, Jimmy, heeft zelfs zn verhaal gedaan hoe hij een straatkind is geworden dus dat was minder om aan te horen, maar was wel blij dat hij me in vertrouwen nam! Ze krijgen daarna eten van de YMCA, dat is waarschijnlijk de grootste reden dat ze komen. Dus tot nu toe maandag, woensdag en vandaag naar het weeshuis geweest en dinsdag en donderdag met de straatkinderen. In mijn familie gaat het met veeeeel ups en downs. Niet echt de band die we hebben maar meer de sfeer die er is. Het is moeilijk om uit te leggen en wil jullie niet echt ongerust maken dus ga ik er niet echt veel over zeggen, maar mn gastfamilie is echt racistisch en de laatste weken valt het mij meer en meer op. Ik dacht voor ik hier kwam, al die culturen, mooie samenleving ; NIETS DAARVAN! Het is precies iedereen tegen iedereen, niet dat ze het laten blijken, maar achter hun rug hoor je hen wel vanalles zeggen. Mijn gastvader is echt wel racistisch, en ik weet dat ik nooit moet beginnen argumenteren of discussieren met hem of het zou er ferm op zijn. Het ergste van al is dat mn broers alles geloven van wat hij zegt .. maar wie zou zijn ouders nu niet geloven/vertrouwen?! Al de vrijwilligers hier hebben problemen met racisme hier.. we praten er veel over, het is wel nodig, maar het maakt ons ook vaak triest !! Wanneer we ergens weggaan met de familie en we komen een ander ras tegen gaat hij niet grof doen ofzo, hij zal echt vriendelijk zijn.. maar ik weet dat het allemaal schijn is. Eergisteren was ik echt supertriestig om dingen dat er werden gezegd in huis, en de volgende dag zag ik Celine en ze vroeg wat er was maar had niet echt de moed om het te vertellen .. mar vandaag heb ik het eruit gesmeten, en ze vind dat ik misschien moet veranderen van familie. Ahjaaaa heb ik al verteld dat mijn blanke familie me zou houden voor de hele tijd? Heb er geen idee van of ik ht al gezegd heb, weet zelf niet hoe lang het geleden is dat ik nog iets van me heb laten weten dusja.. Ik denk 3 weken geleden ofzo, ik had gebeld naar Wendy, ze is mijn afs-contactpersoon, en ik vroeg wat er nu ging gebeuren met de familiequestie enzo want ze zeiden tegen mij dat ze nog altijd aan het zoeken waren en nog niemand hadden gevonden.En ik vroeg of het niet mogelijk was om in een familie te leven in een landelijk gebied, meestal zijn dat huizen zonder elektriciteit. en ze zei dat ze er voor ging kijken maar ze was er niet zo blij mee met mijn voorstel omdat het moeilijk is om mij te bereiken als er iets is, moest ik in gevaar zijn.. en ik dachr dat ze gingen proberen zoeken ofzo maar de volgende dag kwam Erica me vertellen dat ik voor de hele tijd bij hen kon verblijven, en het voelde voor mij alsof ze een mes in mn rug staken .. ik wou wel blij zijn, ik vind het super dat ze me voor de hele tijd wilen houden, maar het was precies of Wendy niet ging proberen zoeken.. maar nu dat er een nieuw incident was in mijn familie zal ik het toch weer proberen vragen aan Wendy!
En nu toch echt positief nieuws; ik heb eergisteren belgische chocolade geproefd!! We waren op een plaats waar ze allemaal kleine winkeltjes hebben en 1 ervan was van belgische chocolade, ik had een klein stukje gekocht en het was in 10sec op, maar die 10sec brachten me eventjes terug naar belgie .. het was overheerlijk om terug de `echte` chocolade te proeven!!
Ik ga veel langs bij mijn nonkel hier, Nigel. Ik kan echt goed met hem praten ook; ik denk moest ik hem voor het eerst zien en niet weten wie het is zou ik bang zijn van hem, het ziet er een beetje verschietachtig uit:D Maar hij is geweldig, hij heeft altijd wijze raad voor me!! hev cricket gespeeld met mijn broers en Nigel vorige week, en het was echt tof.. het is een toffe sport, en om het de eerste keer te doen was ik nog tamelijk goed, kreeg complimentjes van mn broers dus dat was toppiiee!!
Alles word hier wel redelijk veel met de kerk verteld, het is misschien een rare zin maar ik bedoel, bij veel dingen dat de mensen vertellen betrekken ze God of de bijbel erbij.. bijna iedereen die ik hier ken ik Christen, in elke straat heb je bijna een kerk!

Kzal jullie nu laten, heb bijna 1u30 hieraan bezig geweest dus tot later, ik wilde proberen om een foto te sturen, maar ik zit hier op een gratis computer in de bibliotheek en mn stick wil hier niet werken.. dus volgende week misschien,
SALA KAHLEE xxx

• 02 Oktober 2009 - 15:30

Maïté:

hey hey!!!

lees al telkens mee wat je al meegemaakt hebt en het is echt zot!! zo leuk en leerrijk da het is!! geniet er maar zeer goe van!! :) hier in belgië is het leren dus minder tof :)

groetjes!!

• 03 Oktober 2009 - 07:40

Jolien:

Heeey!!!x
    zo erg voor je dat die Wendy glik een beetje 'haar voeten' er aan veegt...Kbedoel, tis toch jij die je op je gemak moet voelen hé...Khoop allesinds dat het allemaal in orde komt! Veel succes nog!!!
    xx miss u